A weboldal előfizetése lejárt, kérem kattintson ide a meghosszabbításához!

Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola
2400 Dunaújváros, Március 15. tér 5-6. 

Telefon: +36 (70) 332 0667
+36 (25) 502 995

Mutassa térképen!

Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola bemutatkozás

Iskolánk története

Intézményünket 1999-ben alapítottuk, Da Capo Művészeti Iskola , Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néven.      Először Baráth Gyula, egyéni vállalkozó, 2005- től a Da Capo Kht. volt a fenntartónk. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség 2008. szeptemberében vette át a fenntartást, bekerültünk a Wesley Intézmények sorába, így lett a nevünk Wesley-Da Capo.

Kezdetekben a zeneművészeti és a táncművészeti ág (ezen belül a néptánc szak) működött, 2005-től bővült a kínálat a képző-és iparművészettel valamint a színjáték tanszakkal. Tanulói létszámunk a 100 főről évről évre gyarapodott, a 2006-os tanévre elértük a 350 fős létszámot.

2007-ben iskolánk 'kiválóra minősített intézmény' lett.

Művészeti oktatás

Székhelyünk Dunaújvárosban van, telephelyeink pedig a város több általános iskolája illetve két vidéki iskola, Előszállás és Nagykarácsony. Ez utóbbiban a növendékek 90%-a hátrányos helyzetű, az iskola összlétszáma 100 fő, ezért itt még nagyobb öröm, hogy a művészetoktatást tudjuk biztosítani az érdeklődők számára.

Évfolyamaink az előkészítőtől a továbbképző évfolyamig működnek. Oktatásunk eredményét tükrözi, hogy egyre több növendékünk választja a művészi pályát: egy növendékünk ének szakos tanár lett, van, aki a budapesti Képző-és Iparművészeti Egyetemre, 3 táncos növendékünk a Balettintézetbe, a tavalyi évben pedig hárman nyertek felvételt középfokú művészetoktatási intézménybe.

Jelenleg is több magas évfolyamon működő tanszakaink vannak, közülük is néhány növendékünk szeretne szakirányon továbbtanulni (elsősorban zeneművészeti ágon). Az idei tanévet 5 telephelyen indítottuk , 220 növendékkel, 10 pedagógussal. Zeneművészeti ágon 45 , táncművészeti ágon 130 , képző-és iparművészeti ágon 45 tanulóval.